Over DJ Frenk

Eind 1988 begon ik me te interesseren voor muziek en dan vooral voor de Nederlandse Top 40. Iedere radio en TV uitzending moest ik zien en wanneer dit niet mogelijk was dan werd ieder radio- en tv-programma opgenomen. Tevens was ik iedere week in de muziekwinkel te vinden om het bekende Top 40 blaadje te halen. Aan de hand van de lijsten en d.m.v. een puntensysteem weet ik precies wat de beste nummers van ieder jaar zijn. In 1990 werd ik gevraagd of ik zin had om naar een examenfeest te komen. De voorwaarde was wel dat ik alle cd’s mee moest nemen die ik had. Zelf zou ik dan ook af en toe wat mogen draaien. Dit alles was voor mij helemaal nieuw en want uitgaan deed ik nog niet. Maar mijn gedachte was meteen: “Dit wil ik ook”.

Na een leuke ervaring op het examenfeest ben ik aan de slag gegaan om zelf apparatuur aan te schaffen en zelf als dj op pad te gaan voor de kleinere feestjes bij vrienden en familie. In het begin draaide ik dan ook maar met één cd speler en een cassettedek. Aangezien het een groot kwaliteitsverschil is moest ik uiteraard zo snel mogelijk een tweede cd speler en een eigen mengpaneel want dit iedere keer gaan lenen was geen optie voor mij.

Al snel genoeg had ik m’n eigen mengpaneel met twee cd spelers, een platenspeler en een viertal luidsprekers. M’n vader bracht me dan naar het feestje toe met de apparatuur (ik had nog geen rijbewijs) om alles op te bouwen. De reacties over de verjaardagsfeestjes, examenfeesten en kinderdisco’s waren altijd positief. Na een aantal jaren was de geluidsinstallatie verouderd en veel te licht voor grotere locaties waarop ik besloten heb om een grote geluidsset aan te schaffen. De installatie heb ik tweedehands aangeschaft en met veel plezier kunnen gebruiken. Hierdoor kon ik de wat grote feesten draaien en de reacties waren geweldig

Het bleek echter al snel dat ook deze geluidsinstallatie te licht zou zijn. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om de geluidsinstallatie in te ruilen voor een compleet nieuwe installatie.

Met de nieuwe geluidsinstallatie is het nu mogelijk om in grote zalen de muziek te verzorgen. Door deze investering kwamen er steeds meer verzoeken voor het draaien van kermissen, bruiloften, sarah en abraham feesten, buurtfeesten, kinderdisco’s, schuttersfeest, of het verzorgen van muziek in het voorprogramma van de Sillentaler Spassmacher Band of de Schintaler.

Door de vele positieve reacties draaide ik niet alleen meer in Leveroy, Heythuysen en Roggel maar ben ik inmiddels in vele dorpen van Midden Limburg geweest maar ook daarbuiten zoals in Venlo, Geulhem, Berg en Terblijt, Valkenburg, Sittard en in het Brabantse Soerendonck en Heeze. Ook over de grens bij onze zuiderburen ben ik van de partij zoals in Molenbeersel, Aldeneik, Maaseik, Kessenich en Kinrooi. Aangezien het in mijn ogen altijd beter kan ben ik sinds kort gestart met het draaien van videoclips. De eerste reacties zijn overweldigend en dit belooft nog heel wat voor de toekomst!!